Kundalini Yoga

Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij veel aandacht is voor de ademhaling. Een reeks  dynamische oefeningen en houdingen gevolgd door een diepe ontspanning en meditatie vergroot je vitaliteit, welzijn en innerlijke rust.

Deze volledige vorm van yoga werkt op het zenuwstelsel, klierensysteem en de intuïtie. Je voelt je fit, relaxed en in contact met jezelf. Naast activiteit speelt stilte een belangrijke rol. Door de ogen te sluiten en bewust je aandacht te richten kom je dieper in jezelf en en je innerlijke stilte.

Een les duurt 1 tot 1,5 uur en is meestal opgebouwd uit de volgende onderdelen: Intunen – yogaset – ontspanning –meditatie – afsluiting.

Ben je benieuwd naar Kundalini yoga? Kom een keer langs voor een proefles!

Handig om mee te nemen:

  • Vest,/warme trui voor tijdens de ontspanning.
  • Flesje water.
  • Wij adviseren loszittende katoenen kleding.
  • Uit respect voor medecursisten, liever geen spuitbussen (deodorant etc.) gebruiken.

Tijdens de les:

  • Ten alle tijde: luister naar je lichaam.
  • Bij eerste 4 dagen van menstruatie, doe rustig aan met buikspieroefeningen, vuurademhaling en omgekeerde oefeningen.
  • Bij zwangerschap t/m 4 maanden; doe rustig aan met buikspieroefeningen en vuurademhaling.

Wat Kundalini Yoga voor je kan doen

Ontspanning

Het heeft een heilzaam effect op je zenuwstelsel, hart en bloeddruk. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen en effectief kunt reageren op de uitdagingen die je op een dag tegenkomt.

Gezondheid

Verbetering van je spijsvertering, je conditie en uithoudingsvermogen wat een positief effect heeft op je gezondheid en lichaamsbouw.

Emotioneel evenwicht

Het brengt je meer in contact met je gevoelens en emoties waardoor je er ook meer controle over kunt hebben.  Het vergroot je fysieke en mentale flexibiliteit.

Doorbreken patronen

Met destructieve patronen in ons leven zoals drugs-, alcohol- of eetverslavingen onderdrukken we vaak bepaalde gevoelens. Kundalini yoga biedt de kans deze patronen doorbreken, transformeren en los te laten.

Geluk en plezier

Het stimuleren van alle lichamelijke stelsels en het verhogen van je energie en vitaliteit geeft je meer vreugde en geluk.

Intuitïe

Het verhoogt je sensitiviteit omdat het je hormoonstelsel en de hogere hersencentra stimuleert. Het brengt je in contact met dat wat met alleen denken niet is te bereiken.