Gurdwara

In de Goldenlink is naast de yoga- en meditatieruimtes ook een kleine tempel. Dit is de gurdwara, een Sikh temple. Gurdwara betekent ‘deur naar de Guru’, Guru is de kracht die je van donker (Gu) naar licht (Ru) brengt.

Sikh Dharma is een spirituele levenswijze oorspronkelijk afkomstig uit Noord India. Sikh betekent leerling of zoeker, zoeker naar waarheid. Het is een zoektocht naar de waarheid in je zelf, die je uiteindelijk brengt naar het oneindige licht en de creatieve aanwezigheid in jezelf en het Universum.

In de gurdwara kan je mediteren, lezen in de Guru, het woord van God, tot ons gekomen via verlichten uit verschillende tradities, bidden of op andere wijze tot jezelf komen. Er wordt ook veel gezongen. Iedereen is welkom.

Akand Paath

De Akand Paath is een onafgeboken lezing van de Siri Guru Granth Sahib. Het event duurt 3 dagen en 3 nachten. Mensen lezen om de beurt een (of meerdere) uur (uren). Onafgebroken, zonder pauze. De lezing brengt verlichting, verbinding en wijsheid, op vele vlakken en lagen. De Waarheid van het woord. Iedere lezer ontvangt van de levende Guru precies die boodschap van wijsheid. Met ieders deelname en dienstbaarheid brengen we nieuwe inspiratie en verbinding aan de sangat van yogi’s waarin we allen verbonden zijn.

‘Siri Guru Grant Sahib’, de spirituele geschriften van de Sikh dharma, omvat 1430 pagina’s en worden ook wel Adi Granth (eerste manuscript) genoemd. Het is een collectie werken van Sikh Guru’s en enkele andere heiligen. Het bevat de belangrijkste leer. De oorsprong ligt in de lofzangen van Guru Nanak, de eerste Guru. Hij werd opgevolgd door negen andere Guru’s. De tiende en laatste levende Guru, Guru Gobind Singh, installeerde de Granth Sahib als zijn opvolger, de eeuwige Guru van de Sikhs. De geschriften bevatten de levende Guru en openen met de Japji.

Neem voor meer informatie contact op met Adesh Kaur via adesh.kaur@khalsa.com