Over yogi Bhajan

Yogi Bhajan (Harbhajan Singh Khalsa) werd in 1929 geboren in wat nu Pakistan is. Hij begon op jonge leeftijd met het beoefenen van yoga en op zijn 16e al werd hij door zijn meester erkend als Meester in de Kundalini Yoga.

In 1969 trok Yogi Bhajan naar de Verenigde Staten, waar hij in de tijden van Flower Power als geroepen kwam voor de vele zoekenden mensen. Yogi Bhajan besloot de eeuwen oude code van geheimhouding van de Kundalini yoga leer te breken, omdat de behoefte van de mensen groot was. Zo begon hij met het onderwijzen van deze vorm van yoga en levenshouding. Dat deed hij ook in deze Ashram: de Golden Link in Amsterdam.

Yogi Bhajan heeft 3HO opgericht om de levenstijl van kundalini yoga door te geven en een wereldwijde yogafamilie te creëeren. 3HO betekent Healthy, Happy, Holy (whole) organisation. Onder leiding van Yogi Bhajan groeide 3HO uit tot een non-profitorganisatie met 300 yogacentra in 35 landen. 3HO is erkend door de Verenigde Naties als NGO (niet-gouvernementele organisatie) en adviseert de Economische en Sociale Raad op het gebied van vrouwenkwesties, de rechten van de mens, onderwijs en educatie over alternatieve geneeskunde.

Yogi Bhajan was getrouwd met Bibiji. Samen hadden ze 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Hij overleed in 2004 op 75-jarige leeftijd.