5 daagse yoga retreat in Zuid-Spanje

Ga je mee op een reis waarbij iedereen en alles om je heen ter ondersteuning dient om terug te keren naar je oorspronkelijke bestaansgrond? Bezinning, rust en ontspanning. Afstand nemen van de ruis van alledag, opladen en weer vol levensenergie in lijn met wat je ziel verlangt.

Dat ervaar je tijdens de 5-daagse yoga retreat in de bergen bij Benhavis in Zuid-Spanje van 16 maart tot en met 20 maart 2022.

Omringd door natuur, comfort en stilte in een adembenemende, luxe villa in het zuiden van Spanje schakel je de buitenwereld makkelijk even uit. Je kunt je onderdompelen in yoga, meditatie en frisse lucht en je lichaam voedt met gezonde, vegetarische gerechten, bereid met liefde en lokale ingrediënten.

Een week waarin niets hoeft en alles mag. Je hoeft niet te praten, grappig te zijn, je te bewijzen of aan ‘jezelf te werken’. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Het yogaprogramma en een puur dieet samen met de locatie, die rust, ruimte en luxe ademt, nodigen uit te voelen hoe het werkelijk met je is en helderheid te krijgen over wat je verlangt in deze tijd van je leven. Afstand van de ruis van alledag en lichaam en geest in harmonie brengen. Balans tussen intense spirituele beoefening van yoga, meditatie en zelfcoaching en tijd voor luieren, mijmeren in de zenpatio, een duik in het zwembad of jacuzzi, wandelen en verkennen.

Yoga-dieet
Dagelijks worden ontbijt, lunch en diner vers bereid in de villa. Al onze maaltijden zijn geïnspireerd door de yogische, vegetarische keuken. Dat betekent een puur dieet zonder vlees en vis en rekening houdend met wat het seizoen aangeeft.

Organisatie: Wendy en Marc
Marc en Wendy organiseren deze retreat. De rijkdom van de yoga lifestyle en -gewoontes laten zij in hun leven samenvloeien met een down to earth genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Dat leidt tot leven met hart en ziel waar ruimte is voor vallen en opstaan en vooral voor een hoop liefde en wonderen. A merge of earth and heaven :-).

Hun doel is om het integreren van de tools en wijsheden uit oude oosterse tradities samen met nieuwe inzichten uit het westen over te brengen op anderen, zoals in deze retreat. Met yoga, meditatie, zelfcoaching-technieken en gezonde voeding een support, inspirator en motivator zijn om een ontspannen, energiek en gelukkig leven te leiden.

Als Kundalini yoga trainer, yoga coach en yoga therapeut in opleiding wil Wendy de yoga-technieken graag doorgeven om ook anderen de kracht ervan te laten ervaren en tot een vergroot zelfinzicht te komen. Daarnaast is ze actief om deze technieken in het bedrijfsleven te brengen.

Marc is duurzaam ondernemer. Het beoefenen van yoga, het koken met een ayurvedische inslag en het integreren van andere yogische gewoontes helpt hem om ook als ondernemer balans te behouden tussen rust en inspanning om zo fit en effectief te blijven.

Locatie, data en prijs

Datum: van 16 maart tot en met 20 maart 2022
Locatie: Benhavis (in de bergen boven Marbella)
Prijs: 900 euro p.p. vòòr 20 februari 2022, daarna 975 euro. Inclusief het hele programma + eten en accommodatie. Exclusief vlucht en transport.
Aantal plekken: 10 tot 12 deelnemers
  • Inschrijven kan door contact op te nemen met Wendy via companyoga@gmail.com of 06 22167339
  • Wanneer de retreat door RIVM-maatregelen niet door kan gaan, loop je geen risico: je ontvangt dan het betaalde bedrag voor de retreat volledig terug.

De villa
De riante, luxe villa is in authentieke, Andalusische stijl, gelegen op een plek volop rust en privacy, voorzien van alle comfort en met een adembenemend uitzicht over de bergen en zee. Het geheel straalt warmte en schoonheid uit, verborgen in het Zuid-Spaanse heuvellandschap en toch dichtbij de wereldberoemde plekken als Marbella, Puerto Banús en San Pedro. Het uitgestrekte terrein omvat verschillende lagen met buiten een zwembad suite en hot tub, meerdere terrassen en buitenplekjes. Op het lage gedeelte is een tuincirkel vol bloemen; magisch om daar de dag te beginnen met yoga en uitzicht op de vallei en de Middellandse Zee. In het midden is een centrale patio die Moorse tradities omarmt met zijn bogen, terracotta kleuren en muurschilderingen. Deze patio doet aan als zenruimte om de geest tot rust te laten komen.

De royale slaapkamers zijn in Mediterraanse stijl; allemaal met matrassen van 5 sterren hotelkwaliteit. De villa is verder voorzien van een woonkamer, volledig ingerichte keuken, jacuzzi, fitnessruimte en binnen- en buiten eetplekken.

Covid proof maatregelen
Maatregelen zijn getroffen om de villa volledig covid proof te maken. Zoals elektrostatische zilveren nano-sprays om alle ziektekiemen te doden. Hydrogelstations bij de ingangen en rond de villa is Touch Safe toegepast op deurklinken, lichtschakelaars op stoelen. Linnen- en handdoeken worden op 90 graden gewassen. Er is een aankomstpakket met N95 herbruikbare en sergische maskers voor bezoekers en reinigingsgel.

Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt, welke religie, opvoeding of leeftijd. Ook niet of je ervaring hebt met yoga of spiritualiteit. Je bent welkom om met ons mee te gaan. Wij zullen zorg dragen voor persoonlijke aandacht en een basis van veiligheid en we streven een goede sfeer in de groep na.